Σελίδες

Οικονομική Κρίση - Διακοπή Ρεύματος 7day


Οικονομική Κρίση!!!!!!!!

Διακοπή Ρεύματος
Διάρκειας πάνω από 7 ημέρες.

Στην αρχή ή ενόχληση ήταν μικρή. Ξυπνήσατε αργά κάποιο χειμωνιάτικο πρωινό επειδή το ηλεκτρικό σας ξυπνητήρι δεν χτύπησε.

Το σπίτι είναι ψυχρό, και παρόλο πού έχετε λέβητα φυσικού αερίου αυτός δεν λειτουργεί.
Το ψηφιακό θερμόμετρο δεν λειτουργεί, και έτσι δεν υπάρχει ηλεκτρισμός ώστε ό ανεμιστήρας του καυστήρα να σπρώξει τον ζεστό αέρα μέσα από τα ανοίγματα. Ύστερα συνειδητοποιείτε πώς με θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν στην διάρκεια της νύχτας και κοντά στο μηδέν στην διάρκεια της μέρας. Αν το ηλεκτρικό ρεύμα δεν επιστρέψει, θα κάνει πολύ κρύο μέσα στο σπίτι σας όταν επιστρέψετε από την δουλειά σας.

Υποθέτετε πώς το χιονόνερο κατέστρεψε κάποια ηλεκτροφόρα καλώδια.


Ανοίγεται την βρύση να πλυθείτε αλλά δεν τρέχει νερό, γιατί και αυτό τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και ο θερμοσίφωνας δεν λειτουργεί.

Για πρωινό τρώτε παγωμένα δημητριακά και χυμό αντί για ομελέτα και ζεστό καφέ. Πότε θα ξαναγυρίσει το ηλεκτρικό; Σκέφτεστε πόσο θα κρατήσει το φαγητό μέσα στο ψυγείο και πως θα πάτε για δουλεία αφού δεν θα λειτουργεί η αντλία καυσίμων στο τοπικό Πρατήριο Καυσίμων για να βάλετε καύσιμα στο ΙΧ σας αν θα βρείτε .

Δεν ξυρίζεστε, επειδή η ηλεκτρική ξυριστική σας μηχανή δεν δουλεύει και ήδη έχετε αργήσει για την δουλειά σας.

Μετά ανακαλύπτετε πώς το αυτοκίνητο σας δεν παίρνει μπροστά. Το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας επίσης δεν λειτουργεί.

Παρατηρείτε πώς ένας· από τους γείτονες σας ψαχουλεύει κάτω από το καπό του δικού του αυτοκινήτου. Το κρύο μάλλον θα πρέπει να πάγωσε και την δική του μπαταρία.

Ακούτε κάπου μακριά κάτι πού θα πρέπει να είναι ή εξάτμιση ένας φορτηγού. Κάποιος τουλάχιστον έβαλε μπροστά το δικό του όχημα.

Μπαίνετε πάλι στο σπίτι αλλά η TV, το ΡΑΔΙΟ και το MONDEM δεν λειτουργούν, για να μπορέσετε να πληροφορηθείτε τι συμβαίνει. Έτσι ανοίγετε το φορητό σας ραδιόφωνο, αλλά και αυτό λειτουργεί, (πράγμα περίεργο, αφού λειτουργεί όχι μονό με ρεύμα αλλά και με μπαταρία), αλλά κάποιος άλλαξε τις μπαταρίες με άλλες, άδειες, για να χρησιμοποιήσει τις φορτισμένες στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του ή στο κοντρόλ της TV.

Τελικά, ξεθάβετε το παλιό σας τρανζίστορ από το ταλαιπωρημένο μεταλλικό κουτί πού χρησιμοποιείτε για τα δολώματα κάθε φορά πού πάτε για ψάρεμα.

Ψάχνετε όλους τους σταθμούς στα ΑΜ και στα FΜ, αλλά σχεδόν παντού πιάνετε μονό θόρυβο στατικού ηλεκτρισμού. Μόνο ένας σταθμός μεταδίδει στα βραχέα..

Ένας αγχωμένος εκφωνητής ειδήσεων λέει κάτι σχετικά με έναν «ηλεκτρομαγνητικό παλμό μεγάλου υψομέτρου κλπ » κάποιος άλλος «δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε ρεύμα »και τρίτος «τελείωσε ο λιγνίτης» και ένας τέταρτος «έπεσαν κεραυνοί και κατέστρεψαν τα φωτοβολταϊκά » και ένας πέμπτος «δεν υπάρχει πετρέλαιο κλπ ».

Λέει επίσης πώς τα δίκτυα ηλεκτροδότησης έχουν πέσει σε πολλές πόλεις και δεν προβλέπεται ηλεκτροδότηση για μία περίοδο μεγαλύτερη της εβδομάδας.

Ιδού ένα λεπτομερές σενάριο με το σύστημα ηλεκτροδότησης κατεστραμμένο...
1.. Οι περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις θα μείνουν χωρίς πόσιμο νερό.

2.. Θα υπάρξουν τεράστια κύματα προσφύγων από τις πόλεις.

3.. Πιθανότατα να υπάρξουν μαζικές αποδράσεις από τις φυλακές.

4. Κυριολεκτικά κάθε μέσο επικοινωνίας θα σταματήσει.

5. Τα κεντρικά των εταιρειών τηλεφωνίας διαθέτουν κάποια εφεδρικά συστήματα μπαταρίας, αλλά δεν έχουν εφεδρικές ηλεκτρογεννήτριες επειδή κανείς δεν έχει ποτέ φανταστεί μία κατάσταση κατά την οποία το δίκτυο ηλεκτροδότησης θα πέσει για περισσότερο από εβδομήντα δύο (72) ώρες. (Αυτός είναι πολύ κακός σχεδιασμός!)

6. Έτσι, αν και όταν ή ηλεκτροδότηση σταματήσει, σταθερά τηλέφωνα, κινητά, Διαδίκτυο, ΑΤΜ θα πάψουν να λειτουργούν.

7. Όταν έχουν κοπεί τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ό νόμος και ή τάξη πιθανότατα θα καταρρεύσουν.

8. Δεν θα υπάρχουν αντικλεπτικοί συναγερμοί, κάμερες και φώτα ασφαλείας, κανείς τρόπος για να επικοινωνήσει κανείς με την αστυνομία ή την πυροσβεστική, κοκ.

9. Δεν θα υπάρχει πια ρεύμα για τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης ούτε και για τα μηχανήματα αναπνοής πού χρησιμοποιούν όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ούτε ανεφοδιασμός σε φιάλες οξυγόνου για όσους έχουν χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, ινσουλίνη για τους διαβητικούς, κλπ. Οποιοσδήποτε με χρόνια προβλήματα υγείας μπορεί να πεθάνει.

10. Τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης με ανεμιστήρες δεν θα λειτουργούν, ακόμα και αν μπορέσετε να παρακάμψετε τον θερμοστάτη. Το ίδιο δεν θα λειτουργούν και οι θερμοσυσσωρευτές.

11 Ή παροχή φυσικού αερίου θα διακοπεί σε όλες τις περιοχές εκτός από κάποιες μικρές εκτάσεις κοντά στους κεντρικούς αγωγούς.

12. Δεν θα μπορείτε να καλέσετε την άμεσο δράση ή' βοήθεια από αλλού πού θα σας σώσει την ώρα πού το έχετε ανάγκη. Εσείς, ή οικογένεια και οι γείτονες σας θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μόνοι σας οποιαδήποτε παρανομία τυχόν στραφεί εναντίον σας.

13. Οι συνθήκες καθαριότητας θα γίνουν προβληματικές σε οποιαδήποτε μεγάλη κωμόπολη ή πόλη. Όλοι θα είναι αναγκασμένοι να αντλούν νερό από ακάλυπτα αποθέματα, ενώ στο μεταξύ οι γείτονες τους αναπόφευκτα θα μολύνουν τις ίδιες πηγές.

14. Χωρίς ηλεκτρικό και ύδρευση, τα καζανάκια και οι αποχετεύσεις δεν θα λειτουργούν, και οι περισσότεροι αστοί δεν πρόκειται να σκάψουν βόθρους ή τόπους ταφής των σκουπιδιών.


Μία κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης μπορεί να μετατραπεί σε έναν εφιάλτη για την δημόσια υγεία μέσα σε μία εβδομάδα για όλες τις αστικές περιοχές.

Ξαφνιάζεστε όταν ακούτε δυνατούς και απανωτούς πυροβολισμούς. Έρχονται από πολύ κοντά - δίπλα στην γειτονιά σας. θα είναι μία πολύ άσχημη μέρα...

Τώρα σκεφτείτε τις παρενέργειες : σε Δημόσιες υπηρεσίες, ΜΕΤΡΟ, μαζικά μέσα μεταφοράς, Νοσοκομεία, αεροδρόμια, super market, αστυνομικά τμήματα, τράπεζες και τα ΑΤΜ κ.λ.π.

Τελικά επικρατεί ΧΑΟΣ

Το σενάριο το όποιο μόλις περιέγραψα είναι μόνο ένα από τα δεκάδες πού θα μπορούσαν να προκαλέσουν το Τέλος του Κόσμου όπως τον ξέρουμε στο κοντινό μέλλον μια και εξαρτιόμαστε από την ηλεκτρική ενέργρεια.