Σελίδες

Οικονομική Κρίση - Πανδημία Γρίπης



Οικονομική Κρίση!!!

Πανδημία Γρίπης

Φανταστείτε μια πανδημία γρίπης να εξαπλώνεται με απλή επαφή - έναν ιό τόσο ισχυρό πού να σκοτώνει περισσότερους από τους μισούς πού μολύνει.
Φανταστείτε την εξέλιξη μιας ασθένειας τόσο γρήγορης ώστε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από μία εβδομάδα (δεν είναι υπέροχες οι σύγχρονες αεροπορικές συγκοινωνίες;).

Αν υπάρχουν φάρμακα ή όχι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλά ή λίγα, όπως και για τους οικονομικούς λόγους δεν θα αναφερθώ.


Σκεφτείτε, έχουμε παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο λυσσασμένα για «καυτές» ειδήσεις ώστε δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό και δείχνουν εικόνες ανθρώπων με αναπνευστικές μάσκες, λαστιχένια γάντια, μάσκες, και φόρμες Tyvek να βγάζουν από σπίτια φορεία φορτωμένα με σάκους γεμάτους πτώματα.

Αυτές οι σκηνές θα επαναλαμβάνονταν τόσες φορές, ώστε ή πλειονότητα των πολιτών θα σκεφτόταν: «Δεν θα πάω στην δουλειά αύριο, ούτε και μεθαύριο, μέχρι τουλάχιστον τα πράγματα να καλυτερέψουν». Όμως αποφεύγοντας να πάνε στην δουλειά, κάποια σημαντικά γρανάζια της Ανθρώπινης Μηχανής (ανθρώπινο μαγγανοπήγαδο) θα σταματούσαν προσωρινά ή έπαυαν τελείως  να λειτουργούν.

1. Οι παραγγελίες δεν θα εκτελούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

2. Οι μεγάλες νταλίκες δεν θα φέρνουν τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

3. Τα βενζινάδικα θα ξεμείνουν από βενζίνη.

4. Μερικοί αστυνομικοί και πυροσβέστες δεν θα εμφανιστούν στην δουλειά, έχοντας κρίνει πώς ή προστασία της οικογένειας τους πρέπει να είναι το πρώτο τους μέλημα.

5. Τα ηλεκτροφόρα καλώδια θα καταστρέφονται από ανεμοθύελλες και δεν θα υπάρχει κανείς να τα επιδιορθώσει.

6. Τα αγροτικά προϊόντα θα σαπίζουν στα χωράφια και τους οπωρώνες επειδή δεν θα υπάρχει κανείς να τα μαζέψει, ή να τα μεταφέρει,

7. Δεν θα υπήρχαν αγροτικά προϊόντα για να γίνουν τυποποιημένα προϊόντα, ή να τα στοιβάξει κάποιος στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όμως τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο γιατί μία μέση αστική οικογένεια διαθέτει στα ντουλάπια και στο ψυγείο της φαγητά για μία το πολύ εβδομάδα (7λημερο). "Ας πούμε πώς ή πανδημία κρατά εβδομάδες ή και μήνες χωρίς τελειωμό, τι πρόκειται να κάνει ό καθένας όταν κάθε τρόφιμο έχει χαθεί και λογικά δεν υπάρχει καμιά άμεση προοπτική ανεφοδιασμού;

8. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν εντελώς.

9. Αντιμετωπίζοντας την επιλογή να μείνουν στο σπίτι και να πεθάνουν από την πείνα ή να βγουν έξω και να συναντήσουν την Κυρία Γρίπη κατά πρόσωπο, εκατομμύρια κάτοικοι των πόλεων θα βγουν έξω να «ψάξουν» για τροφή.

10. Οι πρώτοι πιθανοί στόχοι θα είναι τα εστιατόρια, τα καταστήματα, και οι αποθήκες τροφίμων που πρώτα θα λεηλατηθούν.

11. Καθώς ή κρίση θα χειροτερεύει, δεν θα είναι λίγοι οι «τροφοσυλλέκτες» πού θα περάσουν στην απόλυτη λεηλασία, αρπάζοντας όσα λίγα έχουν απομείνει στους γείτονες τους.

12. Στην συνέχεια, θα μετακινηθούν προς τα αγροκτήματα πού βρίσκονται πιο κοντά στις πόλεις.

13. Πλιατσικολόγοι θα δημιουργήσουν συμμορίες οι όποιες θα είναι ιδιαίτερα ευκίνητες και καλά οπλισμένες, φτάνοντας όλο και πιο βαθιά στις αγροτικές περιοχές, τροφοδοτώντας τα οχήματα τους με λαθραία αντλημένα καύσιμα.

Τελικά, ή τύχη τους θα τελειώσει, και θα πεθάνουν όλοι από την Γρίπη ή από μολυβδίαση.

Όμως πριν όλοι οι πλιατσικολόγοι πεθάνουν, θα προκαλέσουν τρομακτικές ζημιές.

Άραγε είμαστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια κρίση.

Ή ζωή σας και οι ζωές των αγαπημένων σας προσώπων μπορεί να εξαρτώνται από αυτήν την οικονομική κρίση.


Είμαστε αναγκασμένοι να αναρωτηθούμε: Πόσο πίεση μπορεί να αντέξει μία κοινωνία πριν αρχίσει να ξεφτίζει; Πόσο ασφαλείς θα είναι οι πόλεις μας σε ένα ή σε πέντε χρόνια από τώρα; θα συνεχίσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι γεμάτα με αυτήν την απίστευτη αφθονία και ποικιλία αγαθών